Het omgaan met lage schoolprestaties van je kind kan een uitdaging zijn, maar er zijn stappen en benaderingen die je kunt volgen om je kind te ondersteunen. Het is van groot belang om rustig te blijven en begrip te tonen wanneer je merkt dat je kind lage schoolprestaties heeft. Vermijd kritiek of negatieve opmerkingen die schadelijk kunnen zijn voor het zelfvertrouwen en zelfbeeld van het kind.

Werk, waar nodig, samen met de leerkracht, maar vergeet niet om open te blijven communiceren met je kind over deze situatie. Het is eveneens belangrijk om specifieke problemen die aan de basis liggen van de lage resultaten te identificeren. Daarnaast kunnen praktische aanpassingen worden overwogen, zoals het creëren van een georganiseerde en rustige leerplek, extra hulp (huiswerkbegeleiding), enzovoort.

Als ouder is het waardevol om positieve studiegewoonten aan te moedigen en je kind effectieve leerstrategieën aan te leren. Wees je ook bewust van je eigen verwachtingspatroon ten opzichte van de capaciteiten van je kind. Zijn je verwachtingen realistisch? Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen tempo, en het is essentieel om de unieke aard van je kind te erkennen.

Voor meer informatie over dit onderwerp en de impact hiervan op kinderen, kunt u luisteren naar de podcast, een van de blogs lezen, of vragen om passende literatuur/artikelen bij uw therapeut. 

Neem contact met ons op

Start typing and press Enter to search