We behandelen in onze pratijk uiteenlopende klachten. De meest voorkomende klachten hebben we voor u op een rijtje gezet. Staat uw klacht er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op om uw situatie voor te leggen.

Depressie

Ik voel me moe en ongelukkig
Als je depressief bent, kun je nergens meer echt van genieten. Je ziet op tegen handelingen die je vroeger moeiteloos afgingen. Ook kan het zijn dat je het leven als zinloos ervaart. Concentratieproblemen, stemmingswisselingen en moeheid spelen vaak een rol bij een depressie.

Identiteitsproblematiek

Ik weet niet goed wie ik ben
Wie ben ik? Wat wil ik? Hoe kijkt de buitenwereld tegen me aan? Klopt mijn kijk op mezelf? Heb ik wel de juiste studie gekozen? Moet ik niet een ander beroep zoeken? Identiteitsproblematiek is een typisch adolescentieprobleem, dat ook volwassen mensen parten kan spelen.

Burnout

Ik ben chronisch moe en huilerig
Burnout heeft bijna altijd met werk te maken en uit zich in onverklaarbare huilbuien, ernstige slaapproblemen, kribbigheid, eindeloos piekeren over de toekomst, paniekaanvallen, opzien tegen werk en concentratieproblemen. Op een gegeven moment kun je het niet meer opbrengen om naar je werk te gaan en slaat de angst om het hart bij de gedachte dat je ooit weer aan de slag moet.

Over-verantwoordelijk

Ik wil het iedereen naar de zin maken
Als je als kind je altijd verantwoordelijk hebt gevoeld voor het geluk en welzijn van je ouders, kan dat tot gevolg hebben dat je ook als volwassene geneigd bent overal een witte, wollen deken over te willen leggen. Je ziet het als dagtaak anderen gelukkig te maken en je hebt moeite met het tonen van je eigen emoties en frustraties.

Bindingsangst

Mijn relaties mislukken altijd
Bindingsproblematiek kan zich uiten in het hebben van vele, korte relaties die bijna altijd door de andere partner worden beëindigd. Mensen met bindingsangst leven vaak vrij teruggetrokken en vinden het moeilijk op een ontspannen manier met anderen contact te maken. Altijd speelt – bewust of onbewust – de angst vroeg of laat in de steek te worden gelaten.

Sociale angst

Wat moeten mensen wel niet van me denken?
Bang om te blozen. Het eng vinden aangeraakt te worden, omdat je niet weet hoe je dan moet reageren. Het gevoel hebben niet te voldoen, uit de toon te vallen, te mislukken. Mensen die last hebben van sociale angsten denken negatief over zichzelf en onderschatten hun vaardigheden en talenten.

Werkgerelateerde problematiek

Ik heb problemen op mijn werk
Bang om te falen, door stress je niet kunnen concentreren, problemen met leiding geven, veel te hard werken, ruzie met je baas, gepest worden, niet om een passend salaris durven vragen. Allemaal uitingen van werkgerelateerde problematiek die het leven onnodig zwaar kunnen maken.

Trauma’s

Het gevaar ligt altijd op de loer 
Door een afschuwelijke gebeurtenis, soms al heel lang geleden, is de wereld een plaats geworden waar het gevaar altijd en overal op de loer ligt. Dat uit zich in nachtmerries en angst om opnieuw met de herinnering geconfronteerd te worden. Het is bijna onmogelijk over de traumatische herinnering te praten. De herinnering verdwijnt niet met het ouder worden.

Sexualiteit

Ik gebruik mijn bed alleen nog om te slapen
Te moe zijn om te vrijen. Jezelf zo lelijk vinden dat je je niet kunt voorstellen dat iemand zich seksueel tot je aangetrokken voelt. Last van vaginisme of een erectiestoornis. Te snel klaarkomen. Nooit zin hebben of niet meer opgewonden kunnen raken. Seksuele problemen hebben altijd hun weerslag op een relatie.

 

naar boven
Neem contact met ons op

Start typing and press Enter to search