Het team van Ströer Psychotherapie bestaat uit een groep bevlogen psychologen en psychotherapeuten met allemaal hun eigen specialisaties.
We stellen ons graag even voor.

Wouter Ströer

Psychotherapeut | Klinisch psycholoog

Wouter Ströer maakte op zijn dertigste de ommezwaai van het bedrijfsleven naar een universitaire studie psychologie. Na drieëneenhalf jaar studeerde hij cum laude af. Na zijn studie is Wouter verder opgeleid door de bekende psychoanalyticus Mario Montessori. Wouter heeft inmiddels veel ervaring met langdurige therapieën en het begeleiden van cliënten bij het verwerken van diepgaande problematiek. Wouter geeft individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie. Heel specifiek is zijn ervaring met het behandelen van psychische problemen bij allochtonen, politieke vluchtelingen en tweede generatie slachtoffers.

“Ik werk nu ruim 20 jaar als psychotherapeut en doe dat nog iedere dag met veel enthousiasme. Ik hou er niet van om zwijgend te luisteren en af en toe eens een vraag te stellen. Ik stimuleer bij voorkeur een interactieve relatie tussen de cliënt en mijzelf, waarin alles helder en open kan worden besproken. Ik leer cliënten om hun gedrag zelf te beïnvloeden en zoveel mogelijk zelf te sturen. Ik geloof in de veerkracht die in elk mens zit.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 023-5470206
E-mail: wouter@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG GZ-psycholoog & Klinisch psycholoog: 19045274925
BIG Psychotherapeut: 19045274916
AGB-code persoonlijk: 94001894 | Kvk-nummer: 73411248

 

Anna Kalksma

Psychotherapeut | GZ-psycholoog

Informatie volgt z.s.m.
Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 023-5470206
E-mail: anna@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG GZ-psycholoog: 19062899125
BIG Psychotherapeut: 39062899116
AGB-code: 94014462
KvK-nummer: volgt zsm

 

Bregje Boeting

Psychotherapeut | GZ-psycholoog

Bregje Boeting is in 2003 afgestudeerd als ontwikkelingspsycholoog aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Na een tweetal tijdelijke dienstverbanden en een periode te hebben gewoond in Sevilla, is zij in 2005 gaan werken bij Dimence (voormalig RIAGG) in Zwolle. Daar heeft zij op zowel de Jeugdafdeling als de Volwassenafdeling gewerkt en heeft zij in 2009 haar registratie als GZ-psycholoog behaald. In 2010 is Bregje zich specifiek gaan richten op het werken met adolescenten bij GGZinGeest in Amsterdam. Sinds 2012 werkt zij bij onze praktijk, waar zij met veel plezier pubers, adolescenten en volwassenen begeleidt. Op deze plek heeft Bregje de opleiding tot psychotherapeut gevolgd.

“Mijn behandelingen zijn persoonsgericht en inzichtgevend. Als therapeut bied ik de cliënt een vertrouwde, oordeelvrije omgeving waarbinnen alles openlijk besproken kan worden. Samen richten we de aandacht op patronen, overtuigingen en gevoelens die belemmerend zijn in het omgaan met jezelf en met anderen. Ik zie het als mijn centrale, therapeutische taak te helpen bij het begrijpen, verwoorden en verruimen van de emotionele beleving. Het ontdekken hoe patronen uit het verleden zich in het hier en nu herhalen helpt cliënten hiervan los te komen. Meer inzicht en het doorvoelen maakt verandering mogelijk. Ik zie de therapie als een reis of proces waarin iemand kan leren en ontdekken en nieuwe (corrigerende) ervaringen op kan doen. Ik vind het elke keer weer mooi en inspirerend om te zien hoe mensen door therapie meer vrijheid en zelfvertrouwen ervaren en meer van het leven gaan genieten.”

Naast psychotherapie verricht Bregje ook psychodiagnostisch onderzoek bij vermoedens van persoonlijkheidsproblematiek, ASS (autisme spectrum stoornissen) en ADHD/ADD.

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-52720479
E-mail: bregje@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG GZ-psycholoog: 69911331925
BIG Psychotherapeut: 89911331916
AGB-code: 94013752
Kvk-nummer: 55178669

 

Portretfoto Annemarieke 596A4236

Annemarieke Wassink

GZ-psycholoog | Psychotherapeut i.o.

Annemarieke Wassink studeerde af in de richting Klinische- en Ontwikkelingspsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanuit haar werk binnen psychologenpraktijk Reitsma & Van Wieren in Kollum en de ADHD-afdeling van PsyQ in Groningen, heeft zij de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Vervolgens heeft zij gewerkt bij revalidatiecentrum Rijndam in Rotterdam. In januari 2015 heeft Annemarieke zich aangesloten bij onze praktijk. Annemarieke geeft individuele therapie aan volwassenen. De behandeling kan kort- of langdurend zijn.

“Vertrouwen en bewustwording: voor mij zijn dit twee kernbegrippen binnen mijn vak. Vanuit oprechte interesse en met een filosofische houding daag ik de cliënt graag uit aandacht te schenken aan patronen in gedachten, gevoelens en gedrag. Dit door ze te observeren, te bestuderen en te doorleven. Vervolgens gaan we na hoe beter gehoor kan worden gegeven aan bestaande behoeften en verlangens. Dit alles in de spreekkamer als veilige haven, een plek waar ik als therapeut steun bied. Ik vind het prachtig om mensen te mogen begeleiden in een persoonlijk proces van verandering en groei. Binnen mijn behandelingen maak ik met name gebruik van methoden uit de persoonsgerichte therapie, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-54 35 59 29
E-mail: annemarieke@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-Gz psycholoog: 19918217525
AGB-code: 94100029
KvK-nummer: 62350706

 

 

Jannetje van Mourik

GZ-psycholoog | Psychotherapeut i.o.

Jannetje van Mourik werkt sinds 2015 bij onze praktijk. Zij studeerde klinische psychologie aan de universiteit Leiden. Na haar studie specialiseerde zij zich verder als GZ-psycholoog. Op dit moment volgt zij de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut. Zij heeft ruim 15 jaar werkervaring en werkte onder andere in de verslavingszorg en de forensische psychiatrie. Hier werkte zij met mensen met een veelheid aan vaak ernstige en ingewikkelde klachten en problemen. Dit vormde haar tot een stevige, ruimdenkende en rustige therapeut. Naast behandelen doet zij graag psychologisch onderzoek bij mensen die vast zijn gelopen in hun behandeling of ondanks eerdere behandelingen steeds terugvallen in hun klachten.

“Ieder mens is uniek en geen behandeling is daarom hetzelfde. Ik bied maatwerk en kijk samen met de cliënt welke therapievorm het beste past bij de hulpvraag en wie de cliënt is als persoon. In de veilige setting van de therapeutische relatie kan een cliënt tot nieuwe inzichten komen maar ook oefenen met op een andere manier met zichzelf, met anderen en ook zijn gevoelens of gedrag om te gaan.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-31 69 35 66
E-mail: jannetje@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-GZ psycholoog: 69919091225
AGB-code: 94061624
Kvk-nummer: 62597469

 

Mirthe van Ofwegen

GZ-psycholoog | Psychotherapeut i.o.

In de afgelopen tien jaar heeft Mirthe van Ofwegen met veel fascinatie en toewijding gewerkt als psycholoog. Steeds opnieuw raakt zij geboeid door levensverhalen en worstelingen, maar ook door de onverwachte veerkracht van cliënten. Mirthe geniet ervan in de therapie de meest recente wetenschappelijke onderzoeken toe te passen en ook de unieke mogelijkheden van iemand te onderzoeken.

“Ik creëer graag een plek waar nieuw gedrag en nieuwe ideeën kunnen rijpen. Samen met cliënten ga ik op zoek naar diepere oorzaken van problemen en besteed ik gerichte aandacht aan onderliggende of verborgen gevoelens die juist veel invloed uitoefenen. Tegelijkertijd werk ik pragmatisch en doelgericht. Het is mooi als mensen na afloop van de therapie meer veiligheid ervaren en beter bevriend zijn met zichzelf.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-23956725
E-mail: mirthe@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-Gz psycholoog: 19922047425
AGB-code: 94102719
Kvk-nummer: 67784283

 

Annelie Barendse

Psycholoog | Psychotherapeut

Annelie Barendse studeerde klinische psychologie waarna zij ging werken in een vrijgevestigde praktijk. Hier zag zij veel verschillende patiënten met zeer uiteenlopende achtergronden en problematiek. Daarnaast deed zij een tijdje ervaring op in een kinder- en jeugdpraktijk. Sinds 2018 werkt Annelie bij onze praktijk. Daarnaast heeft zij haar eigen praktijk.

“Het belangrijkste wat ik heb ervaren in mijn werk als therapeut, is dat ieder behandelcontact weer anders is. Wat de aanleiding ook is om in therapie te gaan, of van welke klachten iemand ook last heeft, iedereen heeft zijn eigen vorming en ontwikkeling doorgemaakt. Vaak heeft dit jaren later nog altijd invloed op iemands leven: de keuzes die men in het leven heeft kunnen maken, hoe contacten en relaties werden aangegaan of hoe dingen werden en worden beleefd. Met name de onbewuste invloed daarvan maakt dat klachten onveranderd aanwezig blijven of steeds weer terugkeren. En dat het kan voelen, alsof dit helemaal vanzelf gebeurt. Door hier over in gesprek te gaan proberen we samen inzichtelijk te krijgen hoe klachten zijn ontstaan en wat daarin van belang is geweest. Het inzicht hierin en de grip erop ontstaan gaandeweg via een therapieproces dat korter of langer kan duren. Mijn ervaring is, dat er op deze manier ruimte ontstaat om meer authentiek en vrijer te kunnen voelen, denken en handelen.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-11065084
E-mail: annelie@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-code 19924739716
AGB-code 94105189
KvK-nummer: 55323367

 

Peter de Koningh

Psychotherapeut | Systeemtherapeut | GZ-psycholoog

Vanaf april 2017 is Peter de Koningh als psychotherapeut en als relatie- en gezinstherapeut verbonden aan de groepspraktijk van onze praktijk. Eerder was Peter als psycholoog/psychotherapeut werkzaam bij verschillende instellingen voor de GGZ, zowel voor kinderen, jeugdigen als voor volwassenen. Sinds 2005 heeft hij daarnaast een eigen praktijk.

“Ik ben opgeleid in de verschillende psychotherapeutische kaders, cognitieve gedragstherapie, experiëntiële psychotherapie, systeemtherapie, psychoanalytische psychotherapie. Graag werk ik vanuit de psychoanalytische invalshoek. Dat betekent dat het onderzoek naar onbewuste processen van doen en laten een belangrijke rol speelt in de behandeling. De bedoeling daarbij is dat de dwingende rol van deze processen afneemt; dat klachten en symptomen naar de achtergrond verdwijnen en dat de cliënt meer vrijheid ervaart tot het maken van keuzes. Voor meer informatie over deze vorm van therapie verwijs ik naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP): www.nvpp.nl.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 06-15058184
E-mail: peter@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-GZ psycholoog: 79049200225
BIG psychotherapeut: 79049200216
AGB-code: 94013623
Kvk-nummer: 37163122

 

Sophie Jansen

Psychotherapeut | GZ-Psycholoog

Informatie volgt z.s.m.
Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
Tel. 06 15434966
E-mail: sophie@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

BIG-GZ psycholoog: 89914075225
BIG psychotherapeut: 19914075216
AGB-code: 94017070
Kvk-nummer: 71477217

 

Hermieke Kuiper

Klinisch psycholoog | Groepspsychotherapeut NVGP

Hermieke Kuiper werkt sinds 1983 in de GGZ. Ze heeft ruim 20 jaar bij verschillende locaties van GGZ In Geest (voorheen PZ Vogelenzang) gewerkt en de laatste tien jaar in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk op de afdeling Psychiatrie. Sinds oktober 2017 werkt Hermieke naast het werk in Beverwijk een aantal uren per week bij onze praktijk. Hier kreeg zij de gelegenheid om een ambulante psychotherapiegroep op te zetten.

“Mijn hele werkzame leven ben ik een groot voorstander en enthousiaste uitvoerder van groepspsychotherapie. In het Rode Kruis Ziekenhuis zijn mijn voornaamste werkzaamheden de psychotherapeutische deeltijdbehandeling in groepen. De kans om een ambulante groep te begeleiden heb ik daarom graag aangegrepen. Groepspsychotherapie biedt unieke kansen om interactiepatronen die in iemands leven zijn ontstaan en waar mensen last van hebben, te onderzoeken en te veranderen. In een groepstherapie setting komen dezelfde problemen in de interactie naar voren als in het ‘gewone’ leven. De veilige omgeving van de groep biedt mogelijkheden tot het begrijpen van het ontstaan van deze patronen en het oefenen met ander gedrag.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 023-5470206
E-mail: hermieke@stroer.nl

BIG-GZ psycholoog: 49049250325
AGB-code: 94001152

 

Esmé Marques

Psycholoog | Psychotherapeut i.o.

Esmé Marques is psycholoog en psychotherapeut in opleiding. Ze studeerde klinische psychologie waarna ze binnen zowel de eerste als tweede lijn werkte. Zo werkte ze bij verschillende huisartsenpraktijken en een vrijgevestigde psychotherapiepraktijk en kwam zo in aanraking met een grote variëteit aan uiteenlopende problematiek. Ze is sinds 2017 werkzaam bij onze praktijk.

“Mensen worden in hun doen en laten gedreven door motieven waar ze zich vaak niet bewust van zijn. Vroegere en ook latere ervaringen kunnen veel invloed hebben op hoe mensen zichzelf en hun wereld beleven en van daaruit omgaan met anderen en zichzelf. Dit leidt tot allerlei terugkerende patronen waaruit hinderlijke klachten kunnen voortvloeien. Door middel van psychotherapie kun je, binnen een betekenisvolle samenwerking, zicht krijgen op wat die patronen betekenen en hoe je klachten in elkaar zitten. Zodat je meer contact krijgt met je innerlijke wereld, jezelf beter begrijpt en aanvoelt en vandaaruit anders in het leven komt te staan.”

Herenweg 133, 2105 MG HEEMSTEDE
tel. 023-5470206 | 06-15423247
E-mail: esme@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

 

Kees Kuijt

Psycholoog

Kees Kuijt is sinds 2018 werkzaam bij onze praktijk. Hij heeft de Master Klinische Psychologie gevolgd aan de Universiteit Leiden. Na zijn afstuderen is Kees begonnen in de verslavingszorg. Zijn ervaringen daar hebben hem overtuigd van het belang van veiligheid en vertrouwen in therapie. Om zo samen een nieuw perspectief te vormen in een vastgelopen verhaal. Kees is een bevlogen behandelaar die met humor, rust en relativeringsvermogen het vertrouwen weet te geven in een volgende stap.

“Vooral ook heb ik geleerd altijd weer verwonderd te kunnen raken door de veerkracht en creativiteit van mensen zelf. Verbinding maken met een ander vanuit visie, compassie en respect voor zowel de kwetsbaarheden alsook individuele krachten en talenten maakt dat ik mij geen fijner werk kan voorstellen.

Maandag en dinsdag:   Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
Donderdag en vrijdag: Herenweg 133, 2015 MG Heemstede
tel. 023-5470206 | 06-11293177
E-mail: kees@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

KvK-nummer: 72644184

 

Jan Zeilstra

Psycholoog

Jan Zeilstra werkt sinds 2018 bij onze praktijk. Hij behandelt volwassenen met een breed scala aan hulpvragen. Hij studeerde in 2008 af als psycholoog aan de UvA met een specialisatie in de Sportpsychologie. Tijdens en na zijn studie deed hij ervaring op in de zwakzinnigenzorg, de verslavingszorg en de psychiatrie. Na zijn studie bekwaamde hij zich in EMDR en voltooide hij de opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

“Ik werk persoonsgericht en op basis van wederzijds vertrouwen. Ik maak mijn cliënten graag bewust van hun denk-, gevoels- en gedragspatronen teneinde op andere, nieuwe, manieren om te gaan met emoties en het leven. Eerlijkheid naar elkaar én onszelf zie ik als belangrijke componenten van therapie.”

Maandag en woensdag: Jacques Perklaan 1, 2106 EN Heemstede
Donderdag en vrijdag:   Herenweg 133, 2015 MG Heemstede
tel. 023-5470206 | 0615240506
E-mail: jan@stroer.nl
Aanmelden per mail: aanmeldingen@stroer.nl of via de website

Kvk-nummer: 72766093

 

Jacqueline Wiener

Coach(gezin en individueel) | Intervisie- en procesbegeleider

Jacqueline Wiener is coach en procesbegeleider. Zij heeft specifieke ervaring met het begeleiden van mensen en teams in het hoger management en het coachen van gezinnen. Jacqueline is toegankelijk en gepassioneerd, iemand die mensen helpt het optimale uit zichzelf te halen.

“Elke dag weer geniet ik van het werken met mensen die graag meer uit zichzelf willen halen of die de onderlinge band willen herstellen en verstevigen. Ik probeer mijn cliënten op een andere manier naar zichzelf te laten kijken, zodat ze veel meer vanuit hun eigen kracht kunnen opereren. Die inspirerende wisselwerking leidt vrijwel altijd tot mooie resultaten.”

Herenweg 133, 2105 MG  HEEMSTEDE
tel. 06-34880142
E-mail: jw@jacquelinewiener.nl

Kvk-nummer: 34081674

naar boven
Neem contact met ons op

Start typing and press Enter to search