Het omgaan met een situatie waarin je kind omgaat met ‘foute’ vrienden kan zeker een uitdaging zijn voor ouders. In zulke gevallen is het van groot belang om het gesprek aan te gaan met je kind. Stel open vragen om meer te weten te komen over de vrienden van je kind en probeer te begrijpen waarom je kind deze vrienden heeft gekozen.

Deel je zorgen op een liefdevolle en ondersteunende manier met je kind en leg uit waarom je je zorgen maakt. Leer je kind over gezonde vriendschappen en wat een gezonde vriendschap inhoudt. Het is ook van belang om meer te weten te komen over de vrienden van je kind, om een beter beeld te krijgen van wie ze zijn en een nauwkeurigere inschatting te kunnen maken van de situatie.

Bied je kind emotionele steun en begrip en help ze bij het maken van de juiste keuzes. Op die manier werk je samen aan het bevorderen van gezonde relaties en het nemen van verstandige beslissingen.

Voor meer informatie over dit onderwerp en de impact hiervan op kinderen, kunt u luisteren naar de podcast, een van de blogs lezen, of vragen om passende literatuur/artikelen bij uw therapeut. 

Neem contact met ons op

Start typing and press Enter to search